L’orèal paris pure clay maskers

Hi beauts!

Vandaag ga ik jullie 2 varianten laten zien van de l’orèal pure clay gezichtsmaskers. De naam zegt het al: pure clay, de maskers bestaan uit 3 soorten pure klei met ieder hun eigen eigenschappen. In totaal zijn er 3 verschillende varianten:

• pure clay exfoliërend gezichtsmasker

• pure clay detox gezichtsmasker

• pure clay zuiverend gezichtsmasker

Ik heb de eerste 2 gezichtsmaskers in mijn bezit en ik wil mijn ervaring met deze producten graag met jullie delen.

De maskertjes zitten in een glazen potje van 50 ml. Met één potje kun je ongeveer 10 keer doen. De maskers mag je 2 tot 3 x per week aanbrengen. Ik gebruik de maskertjes wel eens tegelijk op verschillende plekken van mijn gezicht omdat mijn huid soms verschillende behoeftes heeft. Ik gebruik ze soms ook los van elkaar op mijn gehele gezicht dat kan natuurlijk ook.

Pure clay exfoliërend masker:

Dit gezichtsmasker werkt vooral exfoliërend. Het masker is roze van kleur en is verrijkt met roodalg. Bij het aanbrengen en het erafhalen scrub je de huid lichtjes door de exfoliërende deeltjes. Het masker bestaat verder uit 3 pure kleien namelijk:

•Kaolien: een Pure Klei sterk geconcentreerd met silicaten voor een intense reiniging om een teveel aan talg te absorberen.
• Montmorilloniet: een pure Klei rijk aan mineralen om imperfecties en onzuiverheden aan te pakken.
• Ghassoul: een Pure Klei sterk geconcentreerd met oligo-elementen die de teint helpen te verhelderen.

Het masker maakt de huid dus zachter en gladder door de onregelmatigheden in de huid te verminderen, verfijnd de poriën en verbeterd de huidstructuur. Ze zeggen dat het masker een creme textuur heeft en het masker de huid niet uitdroogd. De prijs is €9.99 en word o.a. verkocht bij de etos.

Pure clay detox masker:

Dit gezichtsmasker is zwart van kleur en bevat dezelfde 3 pure kleien als die van de pure clay exfoliërend masker (kaolien, montmorilloniet en ghassoul). Dit masker is alleen verrijkt met steenkool. Steenkool staat bekent om zijn detox eigenschappen. De naam zegt het al: detox, het ontgift als het ware de huid door het steenkoolextract dat het masker bevat. Het laat de huid stralen en maakt de huid helder. De prijs is €9.99 en is o.a. te koop bij de etos.

Time to put in on!

De pure clay maskers breng ik aan met een kwast. Dit is een foundationkwast die ik gebruik voor het aanbrengen van mijn gezichtsmaskers. Ik vind dit makkelijker zodat me handen niet onder zitten met het aanbrengen. De kwast spoel ik gelijk af na het aanbrengen. Het exfoliërend masker heb ik aangebracht op mijn wangen en voorhoofd. Hier zijn mijn poriën en onzuiverheden het meest. Het detox masker breng ik aan op mijn t zone en rondom mijn mond en kin. Hier mag mijn huid meer stralen en heb ik af en toe kleine mee-eters.

Hier zie je exfoliërende deeltjes duidelijk. Het masker voel ik wel echt zitten. Het brand een beetje, niet extreem of vervelend maar je voelt het. Dit masker word niet hard. Het detox masker voelt goed en lekker aan en je voelt het masker langzaam hard worden. De geur van beide maskers zijn prettig, niet te overheersend. De maskertjes mag je 5 tot 10 minuten laten zitten. Ik laat ze 10 minuten zitten. Als de 10 minuten voorbij zijn spoel ik mijn gezicht af met lauw warm water. Ik begin bij mijn wangen, met ronddraaiende bewegingen ga ik zachtjes over de huid. Hierdoor scrub ik de huid lichtjes. Daarna ga ik verder naar mijn voorhoofd, neus en kin.

Mijn mening:

Na gebruik voelt mijn huid lekker zacht en schoon. Op een gegeven moment voelt het wel een klein beetje droog, ik breng dan graag een goede voedende dag of nachtcreme aan. Verder ben ik tevreden over de producten en gebruik ze dan ook 2 keer in de week los van elkaar of gecombineerd. Ik merk zeker dat mijn huidstructuur verbeterd is sinds dat ik deze maskers gebruik. Ik gebruik ze nu ongeveer 2 maanden. Mijn poriën zien er verfijnder uit en ik heb minder last van onzuiverheden. Ik vind ze heerlijk en ben dan ook benieuwd naar het 3e pure clay masker. Ik vind dat de prijs en de kwaliteit goed in verhouding zijn met elkaar. Je doet met één potje namelijk 10 keer een applicatie voor het hele gezicht. Dat is dus als het ware €1,00 voor 1 masker. Ik zou deze maskers in de toekomst dus zeker nog een keer kopen. De 3 pure clay maskers zijn allemaal voor €9.99 te koop bij o.a. de etos (etos heeft vaak aanbiedingen met het merk loreal).

Hebben jullie de maskers wel eens geprobeerd? En wat was jullie ervaring?

Untill next time!

Xoxo

Cath's beautyblog

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *