Garnier pure active sensitive gezichtsverzorging.

Last van onzuiverheden? Ook nog eens last van een gevoelige huid?
Vaak is het lastig om een goed verzorgingsproduct te vinden voor een gevoelige huid met onzuiverheden/acne.
Helaas ben ik één van diegene die daar nu last van heeft. Mijn huid is gevoelig maar ik heb regelmatig last van onzuiverheden. Ik heb hiervoor zelfs een tijd écht last gehad van acne. Geen enkele vrouw wordt daar vrolijk van. Omdat ik dus een gevoelige huid heb met onzuiverheden, is het lastig om een bijpassend product te vinden. Vaak zijn al die cremetjes en reinigingsproducten te heftig voor mijn huid, hierdoor wordt het vaak ook erger en droogt mijn huid ontzettend uit.

Nu is er een nieuw product op de markt gekomen, de garnier pure active sensitive gezichtsverzorgingslijn. De producten spraken me gelijk aan omdat het precies is waar mijn huid naar op zoek was. De producten zijn speciaal bedoeld voor de gevoelige en gemengde tot vette huid met onzuiverheden. De prijzen vond ik ook goed, stuk goedkoper dan al die dure producten (die vaak niet eens hielpen bij mij).
Ik heb de reinigingsgel en de kalmerende verzorging in huis gehaald.

Het belangrijkste van deze producten is dat de producten niet comedogeen zijn, dat wil zeggen dat de talgklieren in de huid niet verstopt raken. Dit is belangrijk en zeker voor een acne gevoelige huid. De producten zijn ook nog eens hypoallergeen en zonder parabenen, wat dus zeker goed is voor een gevoelige huid!

De complete lijn bestaat uit een kalmerende verzorging, een reinigingsgel en een tonic. Wat me wel opviel is dat er toch een kleine hoeveelheid parfum in de producten zit, dit is voor mij geen probleem want ik kan daar tegen. Voor mensen die er niet tegen kunnen is het dan weer minder. De producten bevatten voornamelijk zink (werkt talgregulerend en antibacterieel) en hamamelis extract (werkt ontstekingsremmend, koelend en bevorderd te bloedsomloop).

De reinigingsgel

De ingredienten.

Mijn reinigingsritueel:

Ik reinig mijn gezicht s’ochtends en s’avonds.
– s’avonds gebruik ik als eerste micellair reiningsdoekjes (ook van garnier). Hiermee haal ik al mijn make-up eraf.
– na het gebruik van de doekjes gebruik ik de reinigingsgel om mijn huid te reinigen.
– ik sluit het reinigen af met een tonic (tonic etos sensitive)
– als laatste breng ik p-c-l creme van biodermal aan voor het slapen

– s’ochtends gebruik ik alleen de reinigingsgel om mijn gezicht te reinigen
– daarna gebruik ik weer de tonic
– als laatste breng ik de garnier verzorging aan

De reinigingsgel vind ik fijn, hij ruikt lekker (lichte geur) en schuimt ook een beetje. De gel is doorzichtig van kleur. De gel breng je aan op een vochtig gezicht en legt de nadruk op de meest vette zones (oogcontouren vermijden).
De gel is zeepvrij. Ik heb zeker het idee dat hij mijn huid goed reinigt, wanneer ik mijn gezicht afneem met tonic komt er ook niks meer van van huid af. Na het reinigen moet ik wel gelijk iets op mijn huid smeren, mijn gezicht voelt na afloop toch nog een beetje trekkerig.

De kalmerende verzorging

De ingrediënten.

De crème is wit van kleur en is vrij dun qua substantie. Ik vind het fijn dat het in een tube zit omdat dit hygiënischer is dan een potje. De créme gebruik ik s’ochtends als dagverzorging. Na het reinigen van mijn huid breng ik het aan op mijn gezicht, het product smeert lekker over de huid en trekt ook snel in. Ondanks dat de créme snel intrekt voelt mijn huid goed verzorgd en gekalmeerd aan. De huid voelt ook niet vet en plakt niet. De geur is te vergelijken met de reinigingsgel. Aanrader!

Conclusie:

Ik ben tevreden over de producten, ze passen goed bij wat mijn huid op dit moment nodig heeft. De producten irriteren en verstoppen mijn huid niet en zorgen voor een kalmerend gevoel. Mijn onzuiverheden worden steeds minder  (ik merkte dit na 2 weken gebruik). Af en toe heb ik nog last van kleine onzuiverheden maar dit is maar minimaal yay! Tot nu toe blijf ik deze producten gebruiken, wellicht dat ik de tonic er nog bij haal als mijn oude op is. Klein minpuntje van de reinigingsgel: mijn huid voelt nog een beetje trekkerig na het gebruik terwijl die dat eigenlijk niet zou moeten doen. Ik moet wel zeggen dat het minder is dan met andere reinigingsgels die ik heb gebruikt. Op het moment dat ik mijn huid gelijk in smeer met een crème is het gevoel ook gelijk weg. De producten hebben ook schappelijke prijzen: de reinigingsgel kost 7,99 en de verzorging 9,49. Je kunt de producten vinden bij de etos. Vaak is het merk garnier ook in de aanbieding.

Ik hoop dat jullie er wat aan hebben gehad en dat het jullie heeft geholpen;)
Untill next time beauty’s!

xoxo

Cath's beautyblog

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *