Zwangerschapsupdate: week 33

Hi lieve lezers,

Aller eerst een heel gelukkig en gezond 2018!

Vandaag weer een zwangerschapsupdate. Ik ben nu 33 weken en 5 dagen zwanger. De tijd gaat zo ontzettend snel! We zitten alweer in januari 2018, wat voor ons betekent dat wij volgende maand mama en papa worden. Wij kunnen niet wachten totdat we onze kleine man mogen ontmoeten.

Vorige week had ik een afspraak bij de verloskundige. We hebben het gehad over de wensen van mijn bevalling en ze heeft me uitgelegd hoe de bevalling kan beginnen en wanneer ik mag bellen. Super spannend, het komt nu echt dicht bij. Nog bijna 6 weken vóór de uitgerekende datum. Vanaf 37 weken mag de kleine eventueel komen, dit is over bijna 3 weken! Ik ben verder relaxt over de bevalling en ik kijk er echt naar uit, ik ben blij als het straks allemaal achter de rug is.

Natuurlijke bevalling?

Ik heb er veel over nagedacht: de bevalling. Ik wil gaan bevallen in een kraamhotel, dit houd in dat je een natuurlijke bevalling zal hebben net zoals je dat bijvoorbeeld thuis zou hebben. Geen pijnstilling, gewoon op eigen kracht. Dit zou ik zo graag willen en ik heb vertrouwen in mijn lichaam dat dat ook kan. Vrouwen zijn er inmiddels voor gemaakt en vroeger deden ze het ook zonder toeters en bellen. Ik zou dus absoluut geen ruggenprik willen. Ik vind dit namelijk heel eng en het lijkt me echt niks om helemaal verdoofd te zijn. Ik zou dan eerder gaan voor een morfine pompje die de scherpe kantjes eraf haalt. Dit zou ik alleen willen in uiterste nood. Tja, ik heb het nu natuurlijk makkelijk te vertellen maar wanneer het moment aanbreekt heb ik geen idee hoe ik me voel en hoe ik met de pijn zal omgaan. Hier horen jullie mij later nog over ;).

Mijn gezondheid

Met mijn gezondheid gaat het nog steeds hetzelfde. Ik heb nog erg veel last van mijn bekken en ik heb het idee dat het alleen maar zwaarder wordt. De kleine wordt natuurlijk steeds zwaarder en mijn buik lijkt met de dag dikker te worden. Ik voel me zo zwaar en ik kan ook niet lang meer lopen. Ik ben nog steeds onder de behandeling van de fysio, dit zal ook blijven tot zeker na de bevalling. De harde buiken blijven ook aanhouden maar dit is normaal voor het termijn van mijn zwangerschap. De kleine is nu meer aan het indalen en ligt prima met zijn hoofdje naar beneden. Hij zit nog niet volledig ‘vast’ in mijn bekken. Ik slaap nog steeds slecht maar daar ben ik aan gewend. Verder moet ik ontzettend vaak plassen!

Mijn bloeddruk is nog steeds goed, volgende week moet ik weer voor de laatste keer bloed laten prikken om mijn suiker en ijzer gehalte te checken. Het hartje hebben we ook weer mogen horen, deze klopt hartstikke goed en hij heeft het volgens mij prima daar binnen. Ik voel hem elke dag heerlijk bewegen. De bewegingen zijn wel echt anders als voorheen. Het lijkt er nu meer op dat hij van binnen hard duwt als dat hij schopt. Hij heeft natuurlijk veel minder ruimte nu waardoor de bewegingen anders voelen en hij is me toch sterk! Soms doet het zelfs zeer omdat hij dan tegen mijn ribben aankomt. Ik voel ook wanneer hij de hik heeft. Dit is zo schattig. Het is en blijft bijzonder, ik word steeds nieuwsgieriger naar hem!


Mijn steeds dikker wordende buik.

De voorbereidingen

Omdat het moment al zo dichtbij komt zijn we bezig met de laatste voorbereidingen. We hebben de vluchtkoffer en tas inmiddels al deels klaar staan en ons bed staat ook al omhoog. Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen en ik ben bang dat ik daar later geen energie meer voor heb. Manlief moet de laatste dingetjes nog kopen voor in de vluchttas/koffer en daarna zijn we helemaal klaar. Heerlijk om even nergens meer aan te denken.

Ik heb nu ook echt nesteldrang. Ik wil alles schoon hebben en ik vind alles snel vies. In mijn ogen moet er elke dag gepoetst worden. Ik ruik het liefst de geur van schoonmaakmiddelen en ik ben verslaafd aan cif. Ik kan heel veel dingen niet meer zelf wat het natuurlijk nog frustrerender maakt. Alle kleine dingen die ik nog kan doen die doe ik en dan letterlijk elke dag.

Positive vibes

Nu we fris een nieuw jaar in zijn heb ik ook zeker wat voornemens voor dit jaar. Aller eerst natuurlijk een hele goede mama worden en genieten van ons ‘nieuwe’ leven als kersverse ouders. Verder vind ik het belangrijk om alleen maar positiviteit in mijn/ons leven te hebben. Alles wat negatief is en wat met negativiteit te maken heeft zet ik buiten de deur. Ik wil alleen maar het beste voor mij en mijn gezin en daar past een negatieve sfeer niet bij. Daar wordt niemand gelukkig van!

Ik blijf ook lekker door bloggen zoals ik in 2017 ook al deed, ik ga het alleen maar meer bijhouden. Ik ga veel schrijven over het jonge mama zijn, beauty en fashion. Ik zou het daarom ook leuk vinden als jullie ideeën hebben om over bepaalde onderwerpen en producten te bloggen. Laat het me weten in de reacties!

Verder blijf ik doen zoals ik in 2017 ook al deed: mezelf zijn en genieten van het leven.

Ik wens jullie allemaal in ieder geval het beste in 2018 en maak er iets moois van!

xoxo

 

Cath's beautyblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *