Tips voor je zwangerschaps garderobe

Hi mommy’s to be!

Ik heb vandaag een stukje geschreven met tips voor je zwangerschaps garderobe. Het is soms best lastig om je aan te kleden met je groeiende buik en soms weet je gewoon niet meer wat je aan moet doen. Ik weet er alles van! Daarom dit artikel, hopelijk helpt het jullie!

Investeer in een goede zwangerschaps bh

In het begin van je zwangerschap (de eerste drie maanden) zul je niet veel merken aan je lichaam. De meeste vrouwen beginnen een buikje te krijgen vanaf ongeveer drie maanden. Waar je wel gelijk verschil aan kan gaan merken zijn je borsten. Deze worden in de zwangerschap groter en zwaarder. Je maat kan drastisch veranderen en het is daarom belangrijk om een goede ondersteunende bh in de juiste maat te dragen. Ik heb zelf een meegroei bh aangeschaft tijdens mijn zwangerschap, deze is flexibel maar heeft wel een beugel voor goede ondersteuning. Hij zit ook nog eens erg comfortabel en je hebt er echt profijt van omdat hij dus ‘meegroeit’ met je borsten gedurende de zwangerschap.

Tip: Laat je borsten nog een keer goed opmeten voor de juiste maat. Zo weet je precies wat je nieuwe maat is en dat je de juiste bh aan kan schaffen. Zowel je cupmaat als je omvang kunnen veranderen.

Koop een zwangerschapsbroek(en)

Wat je als eerste zult gaan merken is dat je broeken krapper gaan zitten en als eerste niet meer passen. Op een gegeven moment gaat de knoop toch echt niet meer dicht door je buikje en zul je eraan moeten geloven om toch een zwangerschapsbroek te dragen. schaf daarom een of meerdere zwangerschapsbroeken aan. Deze zijn tegenwoordig super trendy te koop en vaak zie je er niet eens aan dat de broeken zwangerschapsbroeken zijn. Je hebt ze in verschillende modellen, kleuren en stoffen. Bij de h&m hebben ze bijvoorbeeld ruim de keuze en zijn ze ook qua prijs prima te betalen!

Tip: schaf een zwangerschapsbroek aan in een kleur die jij het meeste draagt en het makkelijkste kan combineren. Veel truitjes, blousen etc. die je al hebt zullen namelijk de eerste maanden nog wel passen. Deze kun je dan makkelijk combineren met de zwangerschapsbroeken.

Draag jurkjes en rokjes met veel stretch

Voordat ik zwanger was droeg ik heel vaak jurkjes en rokjes met een goede stretch. Deze jurkjes en rokken kon ik tot zeker mijn 2e trimester en soms 3e trimester aan! Je hoeft geen hele zwangerschaps garderobe aan te schaffen. Je zult vaak merken dat jurkjes met een goede stretch gewoon nog passen en ook nog eens lekker en mooi zitten. Hetzelfde geldt voor rokjes, van die basic kokerrokken daar zit ook veel stretch in. Deze kun je mooi dragen met de huidige blousjes en tops die je hebt. Mochten je blousjes en tops te kort worden dan stop je ze gewoon in je rok. Niemand die het ziet en je buikje komt er ook mooi in uit!

Leggings en joggingsbroeken zullen ook nog gewoon passen tijdens je zwangerschap. Deze zitten lekker comfortabel en kun je gewoon dragen in huis. Draag een legging met een oversized t-shirt of trui met daaronder sneakers. Het is niet alleen comfy maar ziet er ook leuk en sportief uit!

Schaf wat basic zwangerschaps t-shirts aan

Op een gegeven moment komt er een tijd dat je shirtjes echt te kort worden en je deze niet meer mooi aan kan doen op een broek. Dan is het tijd voor zwangerschapsshirtjes/tops. Je zult merken dat zwangerschapsshirts veel mooier zijn om je buik dan gewone tops of t-shirts. Je buik komt mooier naar voren en ze zijn zo gemaakt dat je ze de hele zwangerschap kan dragen. Het makkelijkste is om basic tops aan te schaffen. Deze kun je met veel kleding combineren. Om je outfit af te maken kun je er bijvoorbeeld een leuk jasje, vestje of blazer over dragen. Deze heb je vaak al in je garderobe en zullen ook gewoon nog passen gedurende de zwangerschap. Hiermee kun je lekker afwisselen en ziet het er elke keer weer anders en leuk uit.

Koop niet teveel

Hoe verleidelijk het ook is: koop niet te veel zwangerschaps kleding. Deze kun je maar een bepaalde tijd aan en eventueel in je volgende zwangerschap. Koop echt wat je nodig hebt en probeer zoveel mogelijk kleding te gebruiken die je al hebt. Alleen het hoog nodige zoals zwangerschapsbroeken en eventueel shirtjes zul je echt aan moeten schaffen. Je kunt natuurlijk ook gewoon stretch jurkjes en rokjes shoppen. Hier heb je dan ook na de zwangerschap plezier van. Verder is het natuurlijk helemaal aan jou, wat jij er aan uit wilt geven en wilt kopen.

Ik heb zelf mijn zwangerschapskleding eigenlijk allemaal gekocht bij de h&m. Ik heb 2 zwangerschapsbroeken aangeschaft en wat basic zwangerschapsshirtjes. Door het leuk af te wisselen met accessoires en verschillende blazers/jasjes was dit voor mij ook genoeg. Oversized truien en shirtjes die ik al had heb ik nog gewoon kunnen dragen. Voor de rest heb ik nog wat stretch jurkjes aangeschaft. Deze heb ik gekocht in de maat die ik voor mijn zwangerschap had (s) en ik pas ze nu nog. Na de bevalling kan ik ze ook gewoon dragen.

Kortom: je hoeft echt niet veel geld uit te geven aan zwangerschapskleding. Met een beetje creativiteit kun je al heel veel. Koop en draag vooral waar jij je prettig bij voelt.

Ik heb hieronder wat outfitjes staan die ik heb gedragen om jullie te inspireren. Je kan er namelijk nog écht wel leuk en comfortabel bij lopen tijdens je zwangerschap!

Deze 3 outfit’s zijn super comfortabel en makkelijk te dragen voor door de weeks.

Outfit 1: Hier draag ik een skinny zwangerschapsbroek met daarop een basic zwangerschaps t-shirt. Ik draag er een blazer over met flared mouwen zodat de outfit wat minder saai is. De outfit heb ik afgemaakt met biker laarsjes.

Outfit 2: Dit is een simpele outfit. Ik draag een oversized trui, deze draag ik als jurk met een panty eronder en biker laarsjes. Je kan er ook overknee laarzen of een legging onder dragen als het wat kouder is. Simple but cute!

Outfit 3: Bij deze outfit draag ik een simpele legging met daarop een oversized t-shirt. Ik heb er een lang blazer jasje over en heb de outfit afgemaakt met mijn fijne vans!

Deze 3 outfit’s zijn leuk voor het weekend of een feestje. Draag er leuke pumps onder (als je daar nog op kan lopen) of leuke laarsjes.

Outfit 1: Deze knitwear set heb ik gekocht in mijn eigen maat die ik normaal heb (s). Omdat de stof lekker meerekt kan ik deze dus gewoon aan met 34 weken zwangerschap! Het liefst zou ik er hakken onder dragen maar hier kan ik helaas al lang niet meer op lopen. Ik zou er dan enkellaarsjes of sneakers onder dragen.

Outfit 2: Op deze foto draag ik een tricot basic rok. Hij is super stretchy waardoor ik hem nu nog gewoon kan dragen. Ik heb deze gecombineerd met een stoer t-shirtje, deze is iets te kort voor mijn buik maar ik heb hem dus deels in de rok gestopt waardoor je niet ziet dat hij te kort is. De outfit heb ik verder afgemaakt met een leren jasje en biker laarsjes (Ja, deze laarsjes zijn mijn favoriet haha).

Outfit 3: Eigenlijk hetzelfde verhaal als outfit 1, deze jurk heb ik ook gekocht in mijn eigen maat die ik normaal heb. Daaroverheen draag ik weer een leren jasje, hakken zouden er mooi onder staan maar hier zou ik in mijn geval enkellaarsjes of sneakers onder dragen.

Ik hoop dat jullie wat hebben gehad aan mijn tips en ik jullie heb kunnen inspireren. Pregnant woman rock!

Untill next time,

xoxo

Cath's beautyblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *