Zwangerschapsupdate: Week 35

Hi allemaal!

We zijn weer iets langer dan een weekje verder en ik ben nu 35 weken zwanger.

Mijn buik groeit echt met de dag en ik vraag me af en toe af of ik er geen 2 baby’s in heb zitten! Het wordt steeds zwaarder en zwaarder. Deze week merk ik ook aan mezelf dat mijn energie nogal ver te zoeken is. Ik slaap overdag veel bij, mijn lichaam zal het wel nodig hebben.

Harde buiken

Ik heb de afgelopen week veel last gehad van de harde buiken. Ik heb er zelfs een nacht van wakker gelegen omdat dit een nacht de hele nacht duurde! Ik heb de volgende ochtend de verloskundige gebeld omdat ik me een beetje zorgen maakte aangezien het maar bleef aanhouden. De verloskundige gaf mij het advies om een warme kruik te gebruiken en lekker warm te douchen. Mocht het erger en pijnlijker worden dan moest ik weer bellen. Mijn verloskundige had het idee dat de kleine wellicht helemaal is gaan indalen. Dit kan gepaard gaan met harde buiken die lang kunnen aanhouden (indalings weeën). Verder blijven de harde buiken dagelijks komen. Dit is ter voorbereiding op de bevalling en kan dus verder geen kwaad met het termijn van mijn zwangerschap. Zolang ze niet pijnlijker worden en om de paar minuten terug komen, hoort het er gewoon bij.

Afspraak verloskundige

Afgelopen donderdag had ik weer een controle afspraak bij de verloskundige. Mijn bloeddruk was weer uitstekend en het hartje van de kleine klopt ook goed. Verder heeft de vk weer even gekeken hoe de baby ligt in mijn buik en of hij inderdaad is gaan indalen. En jahoor, hij is helemaal ingedaald! Hij zit nu écht ‘vast’ in mijn bekken en ligt er dus helemaal klaar voor. Het waren dus indalingsweeën waar ik zo last van had die ene nacht. Hij heeft ook nog eens een groeispurtje gehad en wordt qua grootte geschat op 36 weken. Hij loopt dus weer een weekje vooruit. Ik merk ook aan heel veel dingen dat ons mannetje is ingedaald. Ik moet om de haverklap naar het toilet en lopen doet steeds meer zeer. Het deed al pijn vanwege mijn bekken, maar nu voel ik een extra druk wat ook doorloopt naar mijn schaambeen. Ik heb ook weer voor de laatste keer bloed moeten prikken voor mijn suiker en ijzer gehalte. De uitslag krijg ik bij de volgende afspraak.

Over 2 weken staat de laatste echo gepland, hier kijken ze naar hoe de baby ligt en of alles nog goed gaat. Super spannend want met deze echo ben ik alweer 37 weken zwanger en zou ons kindje geboren mogen worden! Dit gebeurt niet vaak met een 1e kindje maar je weet maar nooit! Stiekem hoop ik dat de kleine zich eerder aankondigt dan de 40 weken. Eerlijk is eerlijk, ik heb kunnen genieten van de zwangerschap maar de laatste loodjes zijn me wel zwaar gevallen. Ik zou het dus niet erg vinden als ik eerder dan de uitgerekende datum zou bevallen.

Hoe dan ook heb ik nog steeds zin in mijn bevalling, ik ben zo benieuwd hoe het begint en hoe alles zal gaan. Het belangrijkste is natuurlijk dat alles goed gaat met ons en onze zoon gezond en wel op de wereld mag komen. Dat vind ik het spannendste! Ik sta er trouwens ook echt steeds versteld van wat een vrouwelijk lichaam wel niet aan kan. Dat er gewoon een prachtig mensje in je kan groeien en je lichaam zich aanpast en geeft aan je kindje wat hij/zij nodig heeft. Dat een kindje zich helemaal kan ontwikkelen en groeien in jou lichaam! Ik vind het zo mooi en ik heb echt respect voor alle zwangere vrouwen en alle mama’s.

Hier nog wat foto’s van mijn dikke buik. Ik kan me niet eens meer voorstellen hoe dun ik was vóór de zwangerschap.

De volgende zwangerschapsupdate zal ik ná onze echo doen over 2 weekjes.

Until next time!

xoxo

 

Cath's beautyblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *